AMS Regioverhuur
Vestiging Ede
Ga naar de inhoud
De nieuwe opbouwmethode is veiliger dan de traditionele


Niet goed opgebouwde rolsteigers zijn onnodig en gevaarlijk. Per 1  januari 2018 moet de opbouw van rolsteigers veiliger. Met als doel:  minder valongevallen. Jammer genoeg kom je goed opgebouwde rolsteigers  buiten de showroom van de leverancier zelden tegen. Maar hoe doe je dat,  een rolsteiger opbouwen met inachtneming van de geldende regels?

De voorgeschreven opbouwmethode is systeemspecifiek en gebruikers  moeten die per 1 januari 2018 stipt volgen. Overigens is het altijd zaak de handleiding en voorschriften van de fabrikant te volgen.
Is er een rolsteiger in een configuratie nodig die niet volgens de  handleiding samen is te stellen, dan zullen er tekeningen en  berekeningen moeten worden gemaakt waaruit de gewenste opbouw van de  rolsteiger blijkt.
Het is niet toegestaan onderdelen van verschillende merken of  systemen in één configuratie te gebruiken, tenzij de fabrikanten akkoord  zijn.
Tijdens het gebruik van de rolsteiger moeten werkvloeren rondom zijn  beschermd met dubbele leuningen en kantplanken. Alleen als de afstand tot een gevel kleiner is dan 15 cm mag de leuning aan die zijde  vervallen. Ook trappen moeten voorzien zijn van leuningen. Alleen als de werkvloer lager is dan 1,5 meter is het acceptabel om aan één lange  zijde de knieleuning en kantplank weg te laten.
Het beklimmen van een rolsteiger gebeurt met trappen of via het frame  aan de binnenzijde door gebruik te maken van de klimluiken. Vaak verwijderen gebruikers diagonalen of plaatsen zij die aan één zijde. Dat  is conform de handleiding niet toegestaan, ook niet aan de gevelzijde.

@Copyright Amsregioverhuur.nl 2018/2019
Openingstijden
ma: Op Afspraak
di:   Op Afspraak
wo: Op Afspraak
do: Op Afspraak
vr:  Op Afspraak
za:09:00–13:00
zo:Gesloten
Designer Gerard Created with Website X5
Terug naar de inhoud